Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Πρόστιμα για "μαϊμού" συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας

Χρηματικά πρόστιμα ύψους 59.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε επτά επιχειρήσεις για παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά τη διαφήμιση και πώληση στο καταναλωτικό κοινό συσκευών εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις κατά την προώθηση των προϊόντων τους στους καταναλωτές έκαναν χρήση παραπλανητικών ισχυρισμών διαφημίζοντας μέσω ΜΜΕ, διαδικτύου ή διαφημιστικών φυλλαδίων ότι με τη χρήση των προς πώληση συσκευών επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών έως και 45%.

Από την έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την 4η διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, προέκυψε ότι οι εν λόγω συσκευές δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών. Οι συσκευές αυτές καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια. Επομένως, δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται από τη Δ.Ε.Η. η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση των συσκευών αυτών από τις επιχειρήσεις στοιχειοθετούν αθέμιτη εμπορική πρακτική κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 9γ έως 9ε του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε προβεί και σε σχετικές δημόσιες ανακοινώσεις για τις παραπάνω παραπλανητικές πρακτικές, δίχως, ωστόσο, αυτές να εξαλειφθούν. Κατά την επιμέτρηση των προστίμων λήφθηκε υπόψη μεταξύ άλλων η βαρύτητα της παράβασης και η τυχόν μεταγενέστερη προθυμία συμμόρφωσης της επιχείρησης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει τις διαδικασίες ελέγχων στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της και σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες προωθούν στο καταναλωτικό κοινό συσκευές στις οποίες αποδίδουν ατεκμηρίωτα ιδιότητες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ζήτημα έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών φυσικών προσώπων.

Οι κατανομές των προστίμων στις 7 επιχειρήσεις έχουν ως εξής:

1. "MAX SECURITY" Κ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ - Α. ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ Ο.Ε. : 15.000 €
2. ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘ.-ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡ. Ο.Ε. (ALPHA TEAM O.E.):  12.000 €
3. ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ: 10.000 €
4. MAREX SOLUTIONS A.E.:  7.000 €
5. TELEPRIME A.E. :  7.000 €
6. "NEW TECHNOLOGIES" ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΑΤΟΛΑΣ :  4.000 €
7. "VIPER ENERGY" ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΗΛΕΣΗΣ:  4.000 €

 πηγή : www.energypress.gr


"Κλεφτοπόλεμο" με σημαία τη... νομιμότητα κήρυξε η ΓΕΝΟΠ μέσω της ΕΤΕ-ΔΕΗ

πηγή : www.energypress.gr

Το "μέτωπο" των κινητοποιήσεων στην ενέργεια ανοίγει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ με απεργιακά μέτρα που θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Απριλίου, και περιλαμβάνουν κατά βάση πιστή τήρηση των κανονισμών και του ωραρίου (πενθήμερο - οκτάωρο - όχι υπερωρίες).

Η συνέχεια, αν υπάρξει, θα εξαρτηθεί όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος από το τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος, θεωρεί «αιτία πολέμου» το ενδεχόμενο περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ή εκχώρησης του μάνατζμεντ. Το Δημόσιο ελέγχει τώρα το 51 % των μετοχών της ΔΕΗ, και το μάνατζμεντ.


Δέσμη απεργιακών μέτρων για τους σταθμούς παραγωγής:

  • Πιστή τήρηση του πενθημέρου, δεν εργαζόμαστε  Σάββατα, Κυριακές και αργίες, (Σαββατοκύριακα εργάζονται μόνο οι βάρδιες).
  • Απαρέγκλιτη τήρηση του....

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ : Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές υποβολές οικονομικού έτους 2011

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές υποβολές οικονομικού έτους 2011:

To Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα προσφερθούν οι ηλεκτρονικές της υπηρεσίες για το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής.

1. Καθιερωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω....

....διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από....

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Από 90 ευρώ το μήνα η αγορά πλασματικών ετών

Ενσημα σε τιμή… ευκαιρίας, αρκεί να υπάρχουν λεφτά στην τσέπη, δίνει το «μίνι ασφαλιστικό» με τις τελευταίες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Αγοράζονται δικαιώματα για....


....σύνταξη με ποσά που ξεκινούν ακόμη και από 90 ευρώ το μήνα (σ.σ. δημόσιος υπάλληλος με αποδοχές 1.350 ευρώ).
Ο «Α.Τ.» παρουσιάζει σήμερα έναν πλήρη οδηγό για την εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης, με όλα τα σημεία που ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η πιο φθηνή εξαγορά είναι αυτή των....

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Αλλαγή ώρας την Κυριακή 27/3/2011

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή της Θερινής Ώρας

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Η ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).


Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Δύο μαθητές, από τη Δράμα και τα Χανιά επιλέχθηκαν για να εισβάλουν στα άδυτα της NASA

Αν και όχι βέβαια από καθαρή τύχη, αφού η Αλεξάνδρα Ζησιμοπούλου από τα Χανιά και ο Παρασκευάς Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα κατάφεραν να διαπρέψουν στο μαθητικό διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής  που πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Όντας λοιπόν ανάμεσα στους 13 επιτυχόντες του διαγωνισμού, η Αλεξάνδρα και ο Παρασκευάς κληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στην επίσκεψη στα αρχηγεία της NASA τον Ιούλιο, με την αρωγή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.

Μπράβο στα παιδιά για τις γνώσεις και την τύχη τους!

πηγή : cosmo.gr


Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Από 1η Απριλίου η ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικών δηλώσεων

Από την 1η Απριλίου ανοίγει τις πύλες του το σύστημα TAXISnet του υπουργείου Οικονομικών για την ηλεκτρονική κατάθεση φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, εφέτος αναμένεται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση περισσότεροι από 1.700.000 φορολογούμενοι.


To υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα προσφερθούν οι ηλεκτρονικές της υπηρεσίες για το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3).

Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι....

ΔΕΗ : Διευρύνονται τα κριτήρια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (για ακόμα περισσότερους δικαιούχους)

∆ιευρύνονται τα όρια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύµατος αλλά και τα εισοδηµατικά κριτήρια που πρέπει να πληροί κανείς για να ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο, ώστε να συµπεριληφθούν σε αυτό ακόµη περισσότερα νοικοκυριά που ανήκουν σε ευπαθείς οµάδες.

Στόχος είναι, µε τη διεύρυνση των κριτηρίων, οι 300.000 σήµερα που έχουν...
....ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο, απολαµβάνοντας έκπτωση 10%-20% σε σχέση µε τα τιµολόγια της ∆ΕΗ, να φτάσουν τουλάχιστον τις 600.000.

Ετσι, µε γνωµοδότηση που εξέδωσε χθες η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας έπειτα από συνεδρίαση της ολοµέλειάς της, εισηγείται προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής να....


Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Θα γίνουμε όλοι (άφραγκοι) Γερμανοί

Θα γίνουμε όλοι Γερμανοί, όχι στην ποιότητα ζωής, ούτε στο ύψος των μισθών αλλά σίγουρα σε όλα τα αρνητικά που έχουν. Διότι εκεί π.χ. δεν έχουν 14 μισθούς αλλά οι αμοιβές τους είναι πολύ υψηλές για να κλαίγονται που δεν παίρνουν δώρα, είναι σα να τα παίρνουν. Απαίτησαν λοιπόν κι από την Ελλάδα να μην παίρνουν δώρα, παρ’ ότι οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί και οι τιμές στα ύψη.Όπως μετέδωσε το Mega....


....ό,τι έμεινε από τα δώρα θα ενσωματωθεί στο μισθό που θα παίρνουμε για 12 μήνες.

Οι απόφοιτοι των δημόσιων σχολών διοίκησης και αυτοδιοίκησης έκαναν πρόταση που προβλέπει εισαγωγικό μισθό....

Εθελουσία έξοδος σε 75.000 δημοσίους υπαλλήλους

Την πόρτα για εθελούσια έξοδο στη σύνταξη ανοίγει η κυβέρνηση για 75.000 δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα φέτος ή του χρόνου και για γυναίκες που αναγνωρίζουν πλασματικά χρόνια υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το «Έθνος»,
με αυτή την κίνηση το δημόσιο θα κερδίσει........περί τα 900 εκ. ευρώ ενώ θα κάνει ένα βήμα εμπρός και στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τις ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις, οι οποίες προκύπτουν τόσο από τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο όσο και από τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης για τα παιδιά στις εργαζόμενες μητέρες, εκτιμάται ότι θα βγουν "κερδισμένοι" 35.000 άνδρες και 40.000 γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι.

Μέχρι 9 πλασματικά έτη για τις γυναίκες

Με την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης για τα παιδιά, οι ασφαλισμένες μπορούν να θεμελιώσουν νωρίτερα συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να αποφύγουν την αύξηση των ορίων ηλικίας (στο 65ο έτος το 2013).

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης ενός πλασματικού έτους για το πρώτο παιδί, δύο ετών για το δεύτερο και άλλων δύο ετών για το τρίτο παιδί, ενώ συνολικά μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι 5 έτη. Παράλληλα, στις ασφαλισμένες δίνεται το δικαίωμα εξαγοράς άλλων 4 πλασματικών ετών (πχ. από σπουδές), ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στα 9 χρόνια!

Σημειώνεται πως όσες μητέρες ανηλίκων συμπληρώσουν φέτος 25ετία, «κλειδώνουν» το όριο ηλικίας στο 52ο έτος. Σε περίπτωση που θεμελιώσουν δικαίωμα από το δημόσιο το 2012, θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη σε ηλικία 55 ετών.

Νωρίτερα στη σύνταξη από 4 έως 15 χρόνια οι άνδρες

Όσον αφορά τους άνδρες ασφαλισμένους που κλείνουν φέτος 25 έτη ασφάλισης και θεμελιώνουν δικαίωμα ασφάλισης, το όριο ηλικίας μειώνεται από 4 έως 15 χρόνια.

Οι κατηγορίες που ευνοούνται είναι: άντρες με ανήλικα παιδιά, άντρες με τρία παιδιά, άντρες με ανάπηρα παιδιά και άντρες με ανίκανη σύζυγο, ενώ υπό προϋποθέσεις ωφελούνται και άντρες που δεν εντάσσονται σε κάποια ειδική κατηγορία.


πηγή : www.madata.gr


Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Εγκρίθηκαν τα .χχχ από τον ICANN

Μετά από πολλά χρόνια διαβουλεύσεων, εγκρίθηκε από τον ICANN η δημιουργία ενός νέου domain με την κατάληξη .xxx. Η ιστορία ξεκίνησε το 2005 όταν o οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση ονομάτων και αριθμών στο Internet, είχε εγκρίνει τα domain με κατάληξη .xxx. Η απόφαση όμως ανακλήθηκε μετά από τις αντιδράσεις πολλών οργανώσεων. Ετσι μετά από...


...6 χρόνια τα πορνογραφικά site θα πάρουν την domain κατάληξη που τους αξίζει.. Η απόφαση αυτή θα βελτιώσει την κατηγοριοποίηση των Site του Internet και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους θέλουν να αναζητήσουν τέτοιο περιεχόμενο ή ακόμα πιο εύκολα να μπορούν να το αποφύγουν και να το μπλοκάρουν. Για την ώρα υπάρχουν ήδη 110.000 αιτήσεις για ιστοσελίδες στο νέο domain ενώ τον Ιούνιο ο ICANN προγραμματίζει μια συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και άλλα δυνατά "Domain Name Suffixes" .

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Προκηρύξεις-Μετατάξεις Δημοσίων Φορέων (15/3/2011)


ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

1. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ προκηρύσσει την πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων της κατηγορίας ΠΕ Μηχανικών (εκ των οποίων 2 τουλάχιστον Πολιτικών Μηχανικών), της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης με επιλογή. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε φορείς του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως Υπουργεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και αρχές, Ν.Π.Δ.Δ., κρατικά Ν.Π.Ι.Δ., ΔΕΚΟ μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου.


Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και 30-3-2011 στη διεύθυνση, Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης, Δουκός Μποφώρ 7, Τ.Κ. 712 02, Ηράκλειο. Πληροφορίες: τηλ. 2813-404500, -404513.

2. Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» προκηρύσσει την πλήρωση της παρακάτω θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, Επιμελητή Β΄, ως εξής:

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Είσπραξη δημοτικών τελών και από τους ανεξάρτητους προμηθευτές ενέργειας

Νομοθετική ρύθμιση ώστε η είσπραξη των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού να γίνεται απ'ο όλους τους ανεξάρτητους προμηθευτές ενέργειας και όχι μόνο από τη ΔΕΗ, ζητούν οι δήμαρχοι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Μετά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η ΚΕΔΚΕ προβλέπει δραματική μείωση στα οικονομικά των Δήμων και στην κατεύθυνση αυτή αναζητεί λύσεις που θα εμποδίσουν την απώλεια εσόδων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ προτάθηκε η σύσταση διαχειριστή δικτύου διανομής, που θα παρέχει στους προμηθευτές-ανεξάρτητους ή στη ΔΕΗ- όλα τα πληροφοριακά στοιχεία, βάσει των οποίων γίνεται η τιμολόγηση των χρεώσεων υπέρ των ΟΤΑ.

Η ΔΕΗ
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΕΗ σήμερα εισπράτει το 2% των εσόδων των ΟΤΑ από τα δημοτικά τέλη. Αρχικά η ΚΕΔΚΕ είχε προτείνει η είσπραξη  των τελών να γίνεται από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους δημάρχους, καθώς κάτι τέτοιο θα ξεσήκωνε τους δημότες που θα πλήρωναν "φουσκωμένους" τους λογαριασμούς νερού.

πηγή : εθνος


Πωλητήριο στα κτίρια της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Όλα τα ακίνητα της ΔΕΗ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα πώλησης δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός σε έγγραφό του, που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο απάντησης της υπουργού Περιβάλλοντος κας Τίνας Μπιρμπίλη σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Αϊβαλιώτη.


Ο κ. Ζερβός εξηγεί ότι, το έργο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα εξεταστεί στο πλαίσιό του η εκμετάλλευση όλων των ακινήτων συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των υποσταθμών με γνώμονα τη βελτίωση τόσο των οικονομικών της επιχείρησης όσο και των περιβαλλοντικών συνθηκών.
 
Σημειώνει ότι, η μετεγκατάσταση υποσταθμών του συστήματος μεταφοράς της επιχείρησης, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται μη εφικτή ενώ σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός των έργων του συστήματος μεταφοράς, σε πενταετή βάση, αποτυπώνεται στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ), η οποία εκδίδεται από το ΔΕΣΜΗΕ και εγκρίνεται από το υπουργείο.

πηγή : newsbomb.gr

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Κτηματολόγιο : Προκήρυξη διαγωνισμού για 263 περιοχές

                             Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Κτηματολόγιο
   
                                  Ξεκινά με την προκήρυξη διαγωνισμού για 263 περιοχές
  
Ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης σε όλη την υπόλοιπη χώρα έχει εκπονήσει η Κτηματολόγιο ΑΕ, με στρατηγικό στόχο την ένταξη όλων των περιοχών στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.
Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός της Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την πολιτική ηγεσία του οποίου αναμένεται η τελική έγκριση. Αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αυτού είναι η κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας όλες οι μελέτες κτηματογράφησης που αντιστοιχούν στις εναπομείνασες περιοχές θα....

Αποσύρονται τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα

Αποσύρονται τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα ενώ είναι πλέον ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ να παρέχουν τις υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως αποσύρονται. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι "για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρίσκεται σε...

 

....αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία". Επίσης ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα για κάλυψη των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ με ασθενοφόρα που θα παρέχουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Νομίζω ότι αν εφαρμοστεί, θα είναι πολύ θετικό σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Είναι επίσης μια ευκαιρία, να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες , και όχι μόνο για τα ασθενοφόρα, αλλά και για τους αστυνομικούς που προστατεύουν (υποτίθεται) πολιτικούς,vip κλπ, και για όλες τις υπόλοιπες παροχές προς το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες "εξανεμίζονται" αριστερά και δεξιά!!!

Φανατικοί στο ... σερφάρισμα οι Έλληνες

Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Focus Bari για την εξέλιξη των social media, το 36% των Ελλήνων (μέτρηση Δεκεμβρίου 2010), δηλαδή περίπου ένας στους τρεις, χρησιμοποιεί τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων η επικοινωνία και η απόκτηση νέων φίλων, η...
 

....έκφραση, η ψυχαγωγία, η απόδραση από την καθημερινότητα, η εκτόνωση και φυσικά το φλερτ. Τον Μάρτιο του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 14%. Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές των social media είναι γένους αρσενικού, με έμφαση στις ηλικίες....

Είχε καταπιεί σχεδόν 1 κιλό ηρωίνη


Ένα, ένα περίμεναν οι αστυνομικοί να... βγάλει τα 55 συνολικά σακουλάκια με ηρωίνη ο Τανζανός που κατέφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ελαφρώς... βαρυστομαχιασμένος

Οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο, αλλά και οι υπάλληλοι ελέγχου έχουν πλέον γίνει... εξπερ στην αναγνώριση ατόμων που έχουν καταπιεί ναρκωτικά. Ο 44χρονος φάνηκε ύποπτος και όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει.Έτσι με την πρώτη ... πίεση δέχθηκε να πάει στο νοσοκομείο όπου με μια απλή ακτινογραφία φάνηκε τι είχε καταπιεί και ύστερα με τη βοήθεια των γιατρών “έβγαλε” ένα, ένα τα σακουλάκια που περιείχαν συνολικά 836 γραμμάρια ηρωίνη.

πηγή newsit.gr


Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Πιο έξυπνη και από τον Αϊνστάιν

Είναι μόλις 11 χρόνων και ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ένα τυπικό κορίτσι της ηλικίας της ωστόσο κατά μια έννοια είναι διαφορετική. Η Βικτόρια Κάουι έχει καταφέρει να μπει στη διεθνή λέσχη Μένσα στην οποία για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο ή ίσο με το...

...150 στην Κλίμακα Cattel (ισοδυναμεί με το 131 της κλίμακας Stanford-Binet).
Το κορίτσι έχει δείκτη νοημοσύνης 162 ξεπερνώντας το IQ του Αινστάιν (160), του Χόκινγκ(160), του Μπιλ Γκέιτς (160) και άλλων ευφυών ανθρώπων όπως ο Ναπολέων (145) και ο Φρόιντ (156). Μάλιστα το IQ της την τοποθετεί στο μόλις 1% του Βρετανικού πληθυσμού που είναι ιδιοφυΐες.

"Είναι πραγματικά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά της ιστορίας αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ ωραίο να σε θεωρούν τόσο έξυπνη", δήλωσε η ίδια. Η 11χρονη έχει ήδη δεχτεί υποτροφίες από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και δηλώνει ενθουσιασμένη. Όπως τονίζει σκέφτεται να ασχοληθεί με τις επιστήμες και ειδικότερα με τη βιολογία. "Θέλω να γίνω κτηνίατρος γιατί αγαπώ τα ζώα και δεν φοβάμαι το αίμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Βικτόρια δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τα ευχάριστα στους φίλους της και ανυπομονεί.

πηγή : news247

Κύπριος πούλησε στην Google την ιστοσελίδα του

Ένας Κύπριος, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης, πούλησε στη Google την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του, που διατηρούσε στη Βρετανία, την ΒeatΤhatQuote, για 37,7 εκατ. λίρες (περίπου 44 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο 44χρονος Κύπριος Γιάννης Παλαιομυλίτης, ίδρυσε την εταιρεία ΒeatΤhatQuote και την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2005.
Η ιστοσελίδα προσφέρει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια, ασφάλιστρα και τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει σύγκρισης τιμών και ανάλογα με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Η υπηρεσία σύγκρισης των τιμών...
προσφέρεται δωρεάν και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από εισαγωγικά τέλη, που καταβάλλουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών.

Η ΒeatΤhatQuote γνώρισε και αυτή μεγάλη επιτυχία κατακτώντας σειρά διακρίσεων (η πιο αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία, η online επιχειρηματική δραστηριότητα της χρονιάς κ.λπ.).


Το 2007, η Νielsen Οnline την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα βρετανικά sites. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008, το site της εταιρείας κατέγραφε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία κατέγραφε ετήσιους κύκλους εργασιών από €10 εκατ. έως €15 εκατ. αλλά και ζημιές της τάξης του €1 εκατ. έως €3 εκατ. Η Google αξιολόγησε την ΒeatΤhatQuote ως μια ευκαιρία να επεκτείνει τις υπηρεσίες σύγκρισης στη Βρετανία.


Το 1994, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης ίδρυσε τη JCΡ, μια εταιρεία που γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο της ασφάλειας διαδικτυακών συναλλαγών στη Βρετανία. Για την JCΡ ενδιαφέρθηκε η Sun Μicrosystems, η οποία την αγόρασε το 2000, έναντι περίπου 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ανέλαβε ως διευθυντής του λογισμικού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θέση από την οποία αποχώρησε το 2005 για να ιδρύσει την ΒeatΤhatQuote.


πηγη : www.enimerwsi.com 

ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΗ;  
ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!!


 

«Τειρεσία» στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος εισηγείται η ΔΕΗ

Tη θέσπιση ενός μηχανισμού τύπου «Tειρεσία» για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος εισηγείται η ΔEH προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (PAE), προκειμένου να προστατευθεί η ίδια αλλά και οι τρίτοι προμηθευτές από τα «φέσια» των πελατών τους.


Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγγου στην «Καθημερινή», το φαινόμενο των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος προβληματίζει τόσο τη ΔEH, η οποία μέχρι τον Iανουάριο του 2011 καταγράφει περί τα 400 εκατ. ευρώ ανεξόφλητες οφειλές μόνο από τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις), όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους....

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Λύθηκε το μυστήριο μίας από τις διασημότερες φωτογραφίες φαντασμάτων;

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μέσα σε ένα κατεστραμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιό διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτησε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire. 

Η φωτογραφία του 1995
 

Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που ....

CASH TRAPPING : ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ATM

Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα είναι η μέθοδος παγίδευσης των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης των τραπεζών που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να βάλουν στο χέρι ξένα χρήματα. Το απλό αλλά αρκετά αποτελεσματικό κόλπο είναιδιεθνώς γνωστό ως «cash trapping» («παγίδευση μετρητών») και συνίσταται στην τοποθέτηση μίας μεταλλικής τάπας στην έξοδο χρημάτων των ΑΤΜs, η οποία εμποδίζει την έξοδο των χαρτονομισμάτων, που τελικά καταλήγουν στην τσέπη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες....


Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΕΚΕΙ.......

Πραγματοποιήθηκε χθες το προγραμματισμένο reunion των αποφοίτων του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Δράμας 1988-1989 σε τοπική ταβέρνα (αρχικά) και σε νυχτερινά μαγαζιά (στη συνέχεια). Η συγκέντρωση είχε τεράστια επιτυχία, αφού ήρθαν τελικά περισσότεροι απ' όσους υπολογίζονταν.Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξαναδούν (σε κάποιες περιπτώσεις μετά από πολλά χρόνια) τους συμμαθητές τους, να θυμηθούν όλα αυτά που τους ενώνουν και που μόνο χαρά και γέλιο φέρνουν στο άκουσμά τους......
Το facebook και γενικότερα η τεχνολογία πολλές φορές αποξενώνουν τους ανθρώπους, αλλά είναι και κάποιες άλλες φορές (όπως η συγκεκριμένη) , που χωρίς την βοήθεια της δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν συναντήσεις όπως και αυτή, τουλάχιστον στον βαθμό αυτό.
Μερικές ώρες μετά , και όλοι πλέον ξεκίνησαν τις διεργασίες για το επόμενο reunion, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται, θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένο.Αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές , στους διοργανωτές και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να μείνει αυτή η βραδιά αξέχαστη σε όλους.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην αγαπητή , έτσι κι αλλιώς, καθηγήτρια Γαλλικών Δόγα Αθηνά η οποία, όχι μόνο τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, αλλά και έδωσε χαρά σε όλους με το κέφι της και τις αντοχές της στη διασκέδαση.

Ημουν και γω εκεί λοιπόν, ήταν πολλοί εκεί λοιπόν ........ και θα είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ εκεί ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!!


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS :


Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Περιλήψεις Προκηρύξεων Δημοσίων Φορέων 1/3/2011

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

1. Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας επαναπροκηρύσσει την πλήρωση της παρακάτω θέσης ειδικευμένου ιατρού του κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, Επιμελητή Β΄, ως εξής:
- Μία (1) θέση ειδικότητας Καρδιολογίας.
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από..........18-2-2011 έως και 10-3-2011 στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, Αρ. Βαλαωρίτη 24, Τ.Κ. 311 00, Λευκάδα. Πληροφορίες: τηλ. 26450-38264, -38334.
Επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας προκηρύσσει την πλήρωση μίας (1) θέσης ειδικευμένου ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β΄.
Πληροφορίες: τηλ. 26450-38264, -38334.

2.Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας επαναπροκηρύσσει την πλήρωση........

ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε9 - ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτριου Κουσελά καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 και δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή.


Η απόφαση και το νέο έντυπο περιλαμβάνεται στο συνημμένο αρχείο.

Κίνητρα για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας (ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Το Υπουργείο Οικονομικών κοινοποίησε τις διατάξεις του άρθρου 4 της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 246 Β’/11-2-2011) “Διαδικασία και λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α’) - Κίνητρα για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας” στις αρμόδιες υπηρεσίες όπου παρέχονται οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.


Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται η κοινοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών.ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νέα παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2011 (από 28/2/2011 που είχε οριστεί) για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξαιτίας της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων - οι οποίες ξεπέρασαν τις 295.000 - και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που συνεχίζει να εκδηλώνεται για ένταξη στο ΚΟΤ.
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες γίνεται μείωση 20 - 30% στα οικιακά τιμολόγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση χρειάζεται να γνωστοποιούν μόνον:
  • Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), καθώς και
  • Τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).
Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος των ενδιαφερομένων δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:
  • Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη και αν αυτή έχει λήξει.
  • Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.
  • Στις ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2011                                                        ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ShareThis